Nekretnine Novi Sad
Povratak na sajt nekretnine-srbije.rs
Naziv teme:

U Srbiji konačno kupljeni prvi kvadrati na lizing

Beograd -- Prvi put u Srbiji neka nekretnina nabavljena je na lizing, a reč je o poslovnom prostoru od 6.500 kvadratnih metara, pišu Novosti.
Korisnik je nekretninu nabavio preko finansijskog lizinga kod “Hipo Alpe-Adrija lizinga”. Ovo je prvi slučaj da se u našoj zemlji do kvadrata dolazi na ovaj način, otkako je u maju 2011. to zakonom dozvoljeno.

Pročitaj više Broj pregleda: 9877

Stanove nema ko da kupi

   Građevinska industrija stagnira, a usled nedovoljne kupovne moći stanove nema ko da plati. U glavnom gradu, u poslednjih pet godina cene su pale za 300 do 500 evra po kvadratu. Bez obzira na subvencije, visoke kamatne stope stambenih kredita i dalje odvrađaju ljude sa prosečnom srpskom platom od kupovine stana.

Pročitaj više Broj pregleda: 5853

Kraj pada cena, stanovi će poskupeti od proleća

Posle "mrtvih" meseci, januara i februara, tržište stanova, kuća i poslovnog prostora u Srbiji trebalo bi konačno da se "probudi", očekuju u agencijama za promet nekretnina. Optimističku prognozu za proleće ove godine posrednici u kupoprodaji kvadrata baziraju na najavljenim velikim investicijama.
Povećana potražnja, međutim, mogla bi da dovede do skoka cena, u početku, za oko deset odsto. Sigurno je, ipak...

Pročitaj više Broj pregleda: 10082

Stranci do nekretnina samo uz potvrdu

  U Srbiji nekretnine mogu da kupe strani državljani iz zemalja sa kojima imamo reciprocitet. Na sajtu Ministarstva pravde postoji obrazac zahteva i uplatnica za administrativnu taksu.
  Nijedan kupoprodajni ugovor trenutno ne može da bude overen u sudu bez „zelenog svetla“ Ministarstva pravde ako je kupac nekretnine u Srbiji strani državljanin.

Pročitaj više Broj pregleda: 5929

Loše vesti sa svetskih tržišta nekretnina

   Loše vesti sa svetskih tržišta nekretnina u trećem su tromesečju bile snažno koncentrisane na Evropu, zaključio je Global Property Guide, uvrstivši i Hrvatsku u grupu zemalja s ubrzanim padom cena. Istaknuvši da je svih devet najslabijih tržišta nekretnina u svetu locirano u Evropi, u specijalizovanoj savetodavnoj kompaniji ističu da ih je ponovo iznenadio tempo pada cena na Starom kontinentu.

Pročitaj više Broj pregleda: 9446