Nekretnine Novi Sad
Povratak na sajt nekretnine-srbije.rs
Naziv teme:

U odnosu na plate, kvadrat nam najskuplji u Evropi

   Prodaja nekretnina u Srbiji u poslednje tri godine beleži pad. Manje se gradi, a zbog male kupovne moći, loše ponude stanova i skupih kredita, očekuje se da se taj trend nastavi. Dok su cene nekretnina u svetu zbog krize padale i više od 50 odsto u Srbiji, uprkos padu prodaje, cene su više nego pre pet godina.

Pročitaj više Broj pregleda: 4603

Najskuplja ulica je u Hongkongu

Ulica Kozvej bej (Causeway Bay) u Hongkongu je postala najskuplja trgovačka četvrt u svetu, prestigavši njujoršku Petu aveniju. Kvadratni metar prodajnog prostora u Kozvej beju zakupci plaćaju 22.307 evra godišnje, objavila je jedna od najvećih svetskih firmi za promet nekretnina "Kušman i Vejkfild".

Pročitaj više Broj pregleda: 4422

Osamdeset posto manje stambenih kredita

 KOLIKO je u Srbiji trenutno riskantno uzimati stambeni zajam, govori i činjenica da je u ponudi, samo u Beogradu, više od 250 stanova - na dobošu. Kupci nisu izmirili rate po kreditu, pa sada banke te nekretnine prodaju na tržištu. Potražnja za stambenim kreditima opala je u odnosu na 2010. godinu za 50 odsto, a u odnosu na 2008. čak 80 odsto.

Pročitaj više Broj pregleda: 4636

Parcela od milion evra sada košta jedva 15000

 Dok su investitori 2002. i 2003. godine bili spremni da plate i milion evra za građevinsko zemljište pored autoputa, danas je situacija sasvim drugačija. izgleda da skupe građevinske placeve pored puteva više niko ne kupuje.Prema rečima agenata za nekretnine, potražnja je toliko mala za tu vrstu nekretnina, da se slobodno može reći da je i nema. 

Pročitaj više Broj pregleda: 8692

Niže rate za stambene kredite

 Dobra vest za sve građane koji imaju stambene kredite jer će im rate u evrima biti još niže nakon usklađivanja kamatnih stopa sa vrednošću Euribora. I jačanje dinara u odnosu na prethodni mesec takođe će uticati na manja izdvajanja za kreditne obaveze. Sa jačanjem krize, referentna kamatna stopa Euribor, po kojoj banke pozajmljuju novac na evropskom bankarskom tržištu, ima trend pada.

Pročitaj više Broj pregleda: 9387